Kurser för Skolor

Söker ni kreativa och nytänkande kurser för elever och lärare inom en mängd områden?
Är svaret ja har ni kommit rätt.

Våra kurser är perfekta för t.ex temadagar,UF-projekt och liknande. Eleverna kan bla. få lära sig att göra en egen hemsida till sina företag eller varför inte till att redovisa grupparbeten.

Låt oss säga att elevrådet ska kicka igång ett nytt projekt som rör matsalen och maten på skolan. Genom våra kurser har de lärt sig saker som, hur man sätter upp en webbsida, hur man på bäst sätt fotar och hur man sätter upp ett diskussions- och nyhetsforum samt når ut med detta. Med denna kunskap gör de sedan såhär.

De börjar med att fota lite snygga bilder. Därefter sätts en webbsida upp där det finns info, deras egentagna bilder och en matsedel så att eleverna kan ses vad som serveras. Det finns t.om en blogg/nyhetssida där det skrivs nyheter, vilka elever sedan kan kommentera vad de tyckte om maten, önskemål m.m. Förutom detta har de lärt sig använda sociala medier som bla. effektiva diskussionsforum så de sätter upp en facebook-sida och ett twitter-konto för att kunna hålla en mer direkt kontakt med elever. Här kan elever precis som på webbsidan också skriva önskemål, tankar eller varför inte frågor. Projektet blir väldigt framgångsrikt och gillas av elever och lärare vilket leder till en högre trivselfaktor på skolan. När eleverna ser att projektet gått så pass bra blir de mer öppna med idéer.

Så här går det till:
Kurserna hålls på plats hos er. De kan läggas som allt från en vanlig lektion till en "föreläsning" för en lite större grupp eller personlig coaching med små grupper.

Kurser vi erbjuder

Här kommer inom kort en lista på kurser vi erbjuder

The Young And Creative
Klicka på loggan för att gå vidare...
Image credit : NASA, ESA, M. Robberto ( Space Telescope Science Institute/ESA) and the Hubble Space Telescope Orion Treasury Project Team